Magától rétegeződik a sütőben a vaníliás csodatorta

Korábban a témában:

Ha szereted a vaníliás ízvilágot, akkor egyenesen imádni fogod ezt a tortát. Látszólag úgy fest, mintha gondosan választották volna el a három különböző réteget, de nem. Egyszerűen beleöntöd a tésztát a tortaformába, megsütöd, és ilyen látvány tárul eléd.

A receptben nincsenek különleges összetevők vagy trükkös technikák. A tészta nagyon hasonlít a vaníliatortáéhoz, csak jóval soványabb, már-már krémszerű.  A csoda a sütőben történik. 160 Celsius-fokon kell megsütnünk. Teteje tészta, közepe puding, az alja karamell.

És ezt egészen addig nem fogod elhinni, míg el nem készíted. Úgyhogy hajrá!

Magic-Cake-Whole-Cake_680px

Hozzávalók

  • 4 tojás, a sárgája és a fehérje elválasztva
  • 150 g cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 125 g teavaj
  • 115 g liszt
  • 500 ml tej
  • eper, tejszínhab a díszítéshez (opcionális)

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius-fokon.
  2. Vajazzunk ki egy 20 cm x 20 cm-es négyzet alakú tortaformát.
  3. Verjük fel a tojásfehérjét, majd tegyük félre.
  4. Helyezzük a tojássárgáját és a cukrot egy tálba, majd mixerrel verjük fel, míg halványsárga nem lesz (kb. 1 perc).
  5. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, a vajat és turmixoljuk, amíg krémes nem lesz (kb. 1 perc).
  6. Tegyük hozzá a lisztet és verjük csomómentesre a keveréket.
  7. Óvatosan öntsük hozzá a tejet folyamatos keverés mellett.
  8. Öntsük hozzá a tojásfehérjét három részben és keverjük el. Ne aggódjunk, ha a tésztában meglátszik a tojásfehérje, mert rendkívül lágynak, krémszerűnek kell lennie.
  9. Öntsük a tésztát a kivajazott tortaformába.

Magic-Cake-Slice-Close-Up_680px

A sütéshez

Süssük egészen addig, míg a teteje aranybarnára nem sül, és a torta nem “ugrál”, ha finoman megrázzuk a tortaformát (kb. 40-50 perc).

Ha a teteje már fél óra elteltével aranybarna színben pompázik, de nem sült még rendesen át, akkor fedjük le lazán fóliával és helyezzük vissza a sütőbe nagyjából 10 percre. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

A tálaláshoz

Vágjuk kockákra, körülbelül 9-12 szeletre. Szórjuk meg porcukorral, fújjunk rá tejszínhabot és helyezzünk a tetejére epret.

(innen)

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.