Otthon készült

Földi mennyországba repít az édesburgonya vaj

Mindössze néhány hozzávaló teszi olyan ízletessé, hogy az ősz kedvence lesz a családodban.

Az alábbi recept teli van rosttal, kalciummal és sok más vitaminnal, és felhasználási módja gyakorlatilag végtelen. Megkenhetjük vele a pirítóst, de zabpehelyhez és görög joghurthoz keverve is tökéletes. Bárhogyan is kóstolod, ami biztos, hogy imádni fogod.

Hozzávalók:

  • 4 közepes édesburgonya
  • 1/2 csésze cukrozatlan almabor
  • 1/4 agávé nektár
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/8 teáskanál szerecsendió
  • 1/8 teáskanál szegfűszeg

Elkészítése:

  1. Vágjuk darabokra az édesburgonyát. Lényegtelen, hogy meghámozzuk vagy sem, de ha utóbbi mellett döntünk, extra rostok és tápanyagok jutnak a szervezetünkbe.
  2. Főzzük a zöldséget, míg egész puha nem lesz (kb. 15-20 perc)
  3. Pürésítsük az édesburgonyát turmixgépben. Helyezzük egy közepes edénybe, adjuk hozzá a többi hozzávalót és forraljuk fel, majd alacsony lángon kevergetés mellett főzzük, amíg krémes nem lesz (kb. 20 perc).
  4. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük légmentesen záródó edénybe. Ha kész, 2-3 héten át fogyasztható.

(via Country Living)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik