A csokimáz két legfinomabb változata

Az egyszerű változatnál már csak a tejszínes a jobb!
Kapcsolódó cikkek

Ha szeretnénk, hogy sütink a legfinomabb borítást kapja, akkor érdemes elmenteni az alábbi 2 receptet. Örök kedvenc lesz.

Egyszerű csokimáz

Hozzávalók

Elkészítése

A kakaót a cukorral és a vízzel sűrű sziruppá főzzük. A tűzről levéve gyorsan belekeverjük a vajat. Néhány percig hűlni hagyjuk és még dermedés előtt megkenjük a tortát, vagy más süteményeket amiket mázzal szeretnénk díszíteni.

Kapcsolódó anyag >>> A 15 legegyszerűbb süti- és tortakrém recept egy csokorban

Fotó: chowhound.com

Tejszínes variáció

Hozzávalók

Elkészítése

Melegítsük meg a tejszínt  ( ne forrásig) és  közben adagoljuk hozzá a a darabokra tördelt, és a cukorral összekevert csokit. 1-2 perc után öntsük le róla a tejszín nagy részét, és a csokis maradékot folyamatosan kevergetve várjuk meg míg elolvad. Ezt követően öntsük vissza a csokira a tejszínt és rottyantsuk össze. Hagyjuk hűlni, és kenjük meg vele kedvenc sütinket. Mennyei!