Itt a tél, és vele együtt a téli szünet, az ünnepek, a kisebb – nagyobb partik, bulik. Finom koktélokat készíthetünk ilyenkor, melyek közül tökéletes a téli gin hideg estére egy kellemes társaságban.
A recept nagyon egyszerű. Alapvetően egy csomó gyógynövény és fűszerek szükségesek hozzá. No meg egy kis vodka.
Kapcsolódó anyag: A házipatika fontos része – Így készíts gyógynövényszirupot
ÖSSZETEVŐK
- 2 evőkanál borókabogyó
- 1 üveg (750 ml vagy 3 1/4 csésze) vodka
- 2 teáskanál koriander mag
- 1 teáskanál szárított, vágott, és átszitált narancshéj
- 7,5 cm friss fehér fenyő sarj vagy 1/2 szál szárított
- 2,5 cm fahéj
- 1 egész szegfűbors bogyó
- 1 szárított zsálya levél
- 1/2 szárított kaliforniai babérlevél vagy 1 szárított török babérlevél, darabokra szedve
Lehetséges az is, hogy csak 1 teáskanál koriander magot használunk és hozzáadunk 1 teáskanál ánizst. Ettől karakteresebb lesz az íze.
12 órán át áztatjuk egy literes üvegben a borókabogyót és a vodkát. Ez az, ami megadja, a klasszikus gin ízét. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót. A szép növények teljesen egyedivé teszik alkotásunkat. Fedjük le és hagyjuk állni 36 órán át.
A gyógynövények hatására sárgás színű folyadékot kapunk 36 órás pihenés után.
Szűrjük át a téli gint egy üvegedénybe, vagy üvegbe, ebből kínáljuk. Csodálatosan ízletes és ünnepi italt kóstolunk!
Ha most elkészítik, újévkor kínálhatják vele az ünneplésben megfáradtakat. Sőt, addig a jégkockát is bekészíthetik a fagyasztóba.
Ez is érdekelhet: Készíts saját fűszerkockát, szeretni fogja az egész család