Ismert, hogy a világon az élelmiszerek mintegy harminc százaléka veszik kárba a pazarlás miatt. A burgonya héjának felhasználása nem csupán mérsékli az arányokat, hanem igazi ínyencséget varázsol a család asztalára.
A mennyiség megadásától most tekintsünk el, mindenki annyit készítsen belőle, amennyit elegendőnek érez a családi igény kielégítéséhez.
pazar krumplipüré, és – hogy legyen választási lehetőség – a héjából készült „ropogós” lehet a másik köret.
Ha például húst sütünk, ahhoz jó lesz egyMosd alaposan meg a burgonya, majd jó 2 mm-es vastag héjat vágj a pucoláskor. Ezt követően szárítsd meg és kevés extra szűz olivaolajban megforgatva tedd tepsibe, megszórva sóval, őrölt borssal és őrölt piros paprikával – utóbbi ízlés szerint lehet csípős is.
A tepsit betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. 15-20 perc sütés elegendő, de közben legalább egyszer keverd meg. Ha aranyszínűre sül, tálba szedjük és ízlés szerinti mártással, köretnek, vagy önmagában is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Fotók: 1millionwoman.com.au