Otthon készült

Sajtos palacsinta, amiből a sok is kevésnek bizonyul

Könnyen elkészíthető,  nagyon finom és vendégvárónak is a legjobb választás! A receptért köszönet a bidista.com-nak.

Az egyszerűség kedvéért a hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 1 bögre liszt
  • kapor
  • 2 bögre tej
  • 1 tasak sütőpor
  • 15 dkg sajt ( trappista + füstölt vagy parmezán fele-fele arányban )
  • 1 teáskanál cukor (opcionális)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel verjük fel. Az ízharmóniáért és a palacsinta szép színéért tehetünk bele a cukrot és verjük tovább. Adjuk hozzá a tejet és a már kihűtött olvasztott vajat. Keverjük a lisztbe a sütőport óvatosan. Amikor tésztaállagú, öntsük hozzá a reszelt sajtot, a kaprot és a zúzott fokhagymát. Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat és a szokásos módon süssük ki a palacsintákat. Tejföllel, esetleg majonézzel és reszelt sajttal kínáljuk. Ha további változatosságot szeretnénk vinni a palacsinták világába, akkor tölthetjük sajtkrémmel, vagy otthon készült májkrémmel, húskrémmel.

Olvasói sztorik