A mezőberényi Tópart Vendéglő kínálatában találtuk ezt a receptet, melyet nem csak húsimádóknak ajánlanak. A tüzes tekercs receptje 10 főnek elegendő alapanyagot ad meg, így egy baráti összejövetelnél iránymutatóak a hozzávaló mennyiségek. Ha kevesebbet szeretnénk készíteni, az arányokat kiszámolva könnyen megtehetjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók (10 személyre)
1,4 kg füstölt tarja, 0,2 kg kígyóuborka, 0,1 kg Karaván sajt, 0,15 kg lilahagyma, 0,05 kg “Erős Pista”, 0,02 kg só, 0,02 kg fokhagyma, 4 db tojás, 0,15 kg liszt, 0,25 kg zsemlemorzsa, 1 liler étolaj.
Elkészítése
A füstölt tarját vékony csíkokra vágjuk, lepirítjuk, kevés pörköltlével felengedjük, csipet liszttel sűrítjük és hűlni hagyjuk. Összekeverjük a vékony csíkokra vágott uborkát, sajtot, lilahagymát, Erős Pistát, zúzott fokhagymát és a sót. A tölteléket 20 egyenlő részre osztva a szeletekre halmozzuk. Felgöngyölítés után lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatva, forró olajban ropogósra sütjük.
A húst kettévágva, igény szerinti körettel tálaljuk. Friss zöldségekből készített salátát kínálunk hozzá.
Címfotó: topart-vendeglo.hu