Egyszerű finomság, ha nincs túl sok időnk, akkor ez a választás tökéletes lehet. A ketkes oldalán talált alaprecepthez 2,5 dl-s bögrét használjunk.
Hozzávalók
- 2 bögre liszt,
- 1 bögre cukor,
- fél bögre olaj vagy olvasztott vaj,
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 1 bögre tej
- 1 tasak sütőpor,
- 4 evőkanál kókuszreszelék,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 3 evőkanál meggylekvár ( szeder és fekete ribizli is jó)
Elkészítés
Tegyük egy tálba a cukrot, az olajat, a vizet, a lisztet és a vaníliás cukrot, kézi robotgéppel homogén tésztává keverjük. Amikkor ezzel elkészültünk két részre osztjuk a tésztát. Az egyik részbe beletesszük a meggylekvárt és a kakaót, a másik részbe pedig a kókuszreszeléket. Egy hosszúkás tepsit, vagy tortaformát kikenünk olajjal, megszórjuk egy kevés liszttel és beletesszük mind a két tésztát úgy, hogy felváltva öntögetjük a tepsibe. 180 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt megsütjük. A tészta teteje kissé megrepedezik, de ne ijedjünk meg, ilyen kell, hogy legyen. Ha megsült, még legalább 10 percig hagyjuk állni a tepsiben. Felszeleteljük és porcukorral megszórva, esetleg lekvárral dúsítva kínáljuk.