Otthon készült

Így készíthetünk gyorsan, mutatós kerti sétányt és kocsibeállót

Légy kreatív és készítsd el saját magad a járdát és a kocsibeállót!

Kertünk  fontos része a sétány, avagy járda, hiszen valljuk meg, nem mindegy, hogy min lépkedünk.

Ma már szebbnél szebb és ötletesnél ötletesebb megoldásokat találunk kerti járda témában, de az alábbi technikák előnye, hogy viszonylag gyorsan elkészíthetők (persze ez a járda hosszától és a kanyarutaktól függ), és nem utolsó szempont, hogy igen mutatósak is.

Térkő sablonnal egyszerűen

Ennek a megoldásnak talán a leginkább fontos része  az alapozás. Itt figyelnünk kell arra, hogy a betonozandó terület vízszintes legyen. Ha ezzel  készen vagyunk, akkor a kezdődhet a betonozás. Amitől viszont igazán különlegessé válik sétányunk kinézete, az a környezetbarát térkő-minta sablonnal készült minta. Ennek segítségével könnyen készíthetünk kocsibeállót is, és hangulatossá alakíthatjuk kertünket!

Így készül

1. Ássuk ki a sablon magasságát a földből.
2. Tegyük le a térkő-sablont a földre.
3. Öntsük bele betont. ( A beton folyós legyen hogy könnyen kitöltse a formát )
4. Várjunk kb. 10 percet, majd válasszuk le a sablont a betonról óvatosan, nehogy lepattogjon a beton széle
5. Töltsük ki a formák közti részt földdel, amit füvesíthetünk.

Megjegyzés: mint az a videón is látható, ha a sablont betonozás előtt beolajozzuk (főként ha fém sablont használunk), akkor kisebb az esélye a beton töredezettségének.

A munka részletei és a szükséges eszközök az alábbi videón láthatók.

Egyre kedveltebb módszer a stencilezés

A STENCILCRETE eljárással a közönséges betonburkolatot az öntés során úgy alakítják, hogy szilárdulás után színt, mintázatot és anyaghatást nyerjen. A kész burkolat 3 dimenziós többtónusú színekkel ellátott járólap terméskő, faminta, illetve téglahatást eredményez. E technológia segítségével sokféle minta valósítható meg az antik hatású kövezettől a klasszikus mediterrán mozaik padlóig. Az összefüggő felületek összeillő vagy eltérő mintákkal foglalhatók keretbe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik