Otthon készült

Gondoljuk újra: gumiabroncsból így lesz pazar ülőke, asztal és virágtartó

Mielőtt selejteznénk és a szemétre szánnánk, muszáj újragondolni!

Az újrahasznosítás ma már nem divat, hanem a környezettudatos ember gondolkodásának része. Mindzek ellenére ma még sokan vannak, akik nehezen illesztenek be egy-egy ilyen darabot az otthonukba. A gumiabroncsok új élete talán az egyik legkritikusabb terület, de az alábbi megoldással biztos, hogy sokak kedvence lehet.

Íme egy elegáns, vagány gumiabroncs

Akár kezdő, akár haladó vagy a barkácsolásban, a gumiabroncs felöltöztetése biztos, hogy nem okoz majd különösebb gondot.

Első lépésben döntsd el, hogy mit szeretnél. Ülőkét, kis asztalt, virágtartót, gurulósat, lábbal vagy láb nélkül. Ezeket azért szükséges tudni, mert ettől függően alakulnak a hozzávalók is.

Fotó: tire-ottoman

Amint látható, csak néhány kellék szükséges, és máris csodálhatjuk az eredményt. Adhatunk hozzá görgőket vagy fából készült lábakat az alaphoz, vagy egyszerűen mellőzzük, és így közvetlenül a padlón ül majd a puffunk. Bárhogyan is döntünk, mindenképp praktikus és egyedi bútordarabunk lesz.

Fotó: tire-ottoman
Fotó: tire-ottoman

Ez az alkalmi lakberendezési stílus kiválóan illeszthető a legtöbb otthonba, és további előnye, hogy bármikor, bárhová áthelyezhető.  Ha úgy gondoljuk, akkor illeszthetünk hozzá egy háttámlát, így lesz egy különleges székünk, de ha az egyik felét nyitottan hagyjuk, akkor virágtartónak is csodás látvány.

Mire lesz szükségünk?

Szükség lesz egy régi gumiabroncsra, rétegelt lemezre, fúróra, ragasztópisztolyra, ragasztóra ( pattex, palmatex), ragasztószalagra,  ollóra, 3,5 x 35 mm-es csavarokra és persze vastag kötélre. Amennyiben lábat vagy görgőt  is szeretnénk az aljára rögzíteni akkor ennek megfelelően szerezzük be a faanyagot vagy a görgőt.

Ha pedig ízlésünk úgy kívánja, akkor más ötletet is bevethetünk. Csodás, ugye?

Fotó: tire-ottoman

Ez is érdekelhet >>> Használt téglából is varázsolhatunk kerti csodát

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik