Saláta, amely tortának tűnik és valódi ízvarázs

A francia salátánál is ízletesebb, könnyű elkészíteni, laktató és mutatós, bármilyen alkalomkor felszolgálhatjuk.
Kapcsolódó cikkek

Majonézzel készítjük, de aki nem szereti a majonézt, az nyugodtan összeállíthatja a salátát tejföllel, így is kitűnő íze lesz. Füstölt csirkemell helyett tehetünk bele sonkát, vagy főtt húst. A receptért köszönet a ketkes.com portálnak.

Kis esti nass: fokhagymás, majonézes céklasaláta
Gyorsan elkészíthető, akár a ma esti tévézéshez is.

Hozzávalók

200 g füstölt csirkemell, 150 g uborka, 150 g gomba (konzerv), 1 db hagyma, fél köteg újhagyma, 4 db tojás, 5 evőkanál majonéz, só ízlés szerint, vaj a sütéshez.

Elkészítése

Szeleteljük fel a füstölt csirkehúst és az uborkát vékony csíkokra, a tojást főzzük meg és reszeljük le. A hagymát vágjuk fel apró kockákra és pirítsuk meg egy kevés vajban. A gombát szeleteljük fel, az újhagymát is vágjuk apróra. A hozzávalókat tegyük külön tálakba és keverjünk mindegyikhez kevés majonézt és fűszerezzük. Rakjuk le őket a következő sorrendben: füstölt csirkemell, uborka, gomba, pirított hagyma, újhagyma és tojás. Az elkészült salátát díszítsük ízlés szerint apróra vágott zöldpetrezselyemmel, gránátalmával.

Ha a majonézt tejföllel helyettesítjük, akkor adjunk a tejfölhöz 1 kiskanál mustárt és egy kevés őrölt fekete borsot.

Jó étvágyat kívánunk!