Otthon készült

Ezt a káposztasalátát az öntet varázsolja utánozhatatlanná

Húsok mellé tökéletes, de olyan finom, hogy akár önmagában vagy pirítós mellé is fogyaszthatjuk. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy!
Korábban a témában:

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta
  • 2 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • friss petrezselyemzöld
  • 1 db alma (opció)
  • só, bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál édes mustár
Fotó: ketkes.com
Fotó: ketkes.com

Elkészítése:

A káposztát, a répát és az almát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a káposztához adjuk és jól besózzuk. Picit állni hagyjuk. Közben a  tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a cukrot. A káposztát kicsit kinyomkodjuk, hozzáadjuk a répát, almát és ráöntjük az elkészített öntetet. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, rászórjuk, jól összekeverjük, lehűtjük, majd fogyaszthatjuk.

Forrás: ketkes.com

Ha igazán salátarajongó vagy, akkor ne hagyd ki a tejszínes reteksalátát sem.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.