Hozzávalók:
- 2 evőkanál sózatlan vaj
- 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd darált fokhagyma
- 1 nagyobb fej brokkoli apróra vágva
- 2 darab közepes aranyburgonya apróra vágva
- 1 nagy reszelt sárgarépa
- 1 liter zöldséglé vagy csirkehúsleves leve
- 150 gramm reszelt cheddar sajt
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
- Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb edényben. Adjuk hozzá a hagymát és főzzük 3-5 percig, amíg puha nem lesz. Tegyük hozzá a fokhagymát és főzzük tovább egy percig kevergetve. Ezután mehet hozzá a brokkoli, a burgonya, a sárgarépa és a zöldséglé.
- Forraljuk fel az egyveleget, majd vegyük le alacsony lángra és főzzük még 10-15 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
- Vegyük le a gázról és öntsük bele a sajtot. Robotgéppel krémesítsük a levest ízlés szerint.
- Ízesítsük sóval és borssal, majd tálaljuk.
(via)