Paradicsomos cukkini: krémes kedvencünk lesz

Ha már kezd unalmassá válni a cukkini, akkor téliesítsük.

Nyár közepén ontja kertünk a cukkinit. Ha már kipróbáltunk minden jó cukkinis receptet, és már nem fűlik fogunk e zöldséghez, akkor téliesítsük. A paradicsomos cukkinikrém friss puha kenyérrel önmagában is fenséges, de húsok mellé is tökéletes.

Hozzávalók

Elkészítés

A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. Tisztítás után a cukkinit, répát meghámozzuk , és a paprikával együtt ledaráljuk, turmixoljuk. A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk és jól összekeverjük, és közepes erősségű hőfokon főzzük 40 percig. Néhányszor keverjük meg, adjuk hozzá a csípős pirospaprikát, majd további 10 percig főzzük.

A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket. Fordítsuk fejjel lefelé néhány percre, majd tegyük dunsztba amíg ki nem hűl. Hűvös helyen tároljuk.

További jó recepteket a témában a befőtt, kompót, savanyúság oldalán találtok.