Otthon készült

10 dekás torta, mely minden gyümölccsel elkészíthető

Garantáltan nagy kedvenc lesz, ráadásul annyira egyszerű, hogy képtelenség elrontani.

Mivel tetszés szerint variálhatjuk a gyümölcsöket, ezért nem lehet megunni ezt a finomságot. A nevét onnan kapta, hogy a fő összetevőkből 10-10 dekára van szükség. Az egyszerugyorsreceptek.com segítségével mutatjuk is a receptjét.

Hozzávalók (20 szelethez)

10 dkg cukor/barna cukor, 10 dkg margarin, 10 dkg liszt, 10 dkg darált mandula vagy dió, 4 tojás, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál vanília-aroma vagy 1 tasak vaníliás cukor, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1-2 teáskanál fűszer, ami illik a gyümölcshöz (például a fahéj, őrölt szegfűszeg vagy mézeskalács-fűszerkeverék), 50 dkg-1 kg gyümölcs, vagy ennek megfelelő mennyiségű (kb. 1 üveg) befőtt

Elkészítése

Bekapcsoljuk és előmelegítjük a sütőt 190 C-fokra (légkeverésnél 170 C-fokra). Előkészítjük a gyümölcsöt (megmossuk, kimagozzuk, daraboljuk stb.) Kimérjük a hozzávalókat, feltörjük a tojásokat. Kivajazunk/olajozunk egy 24-26 cm átmérőjű szilikon tortaformát. A hHagyományos tortaformát ki is kell lisztezni, de használhatunk sütőpapírt is.

A cukrot a lágy margarinnal robotgéppel habosra verjük. Munka közben egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük és kanalanként adagolva, a robotgéppel hozzádolgozzuk a tojásos krémalaphoz. Ezzel a tészta készen is van.

Ha a gyümölcs apró (pl. meggy), akkor azt őrölt dióba, mandulába vagy lisztbe forgatva belekeverhetjük a tésztába és úgy öntjük a sütőformába. Ha a gyümölcs nagy szemű (szilva, barack, ringló stb.), akkor negyedelve/felezve rakjuk rá a sütőformába öntött tésztára.

Sütési idő kb. 50 perc. Ha készen van, hagyjuk egy kicsit kihűlni, utána szeleteljük.

Olvasói sztorik