Otthon készült

Így készíts utánozhatatlan ízvilágú leveskockát házilag

Egészségesebb és finomabb, mint a boltban kapható termékek, ráadásul könnyen elkészíthető.

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg fehérrépa (levéllel együtt)
  • 2 nagy db zeller (levéllel együtt)
  • 6 közepes fej vöröshagyma
  • 5 db zöldpaprika
  • 0.5 fej fokhagyma
  • 4 dl napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése

  1. Elektromos zöldségaprítóval apróra ledarálunk mindent nyersen.
  2. Lábasba tesszük a hozzávalókat, olajat, sót, borsot szórunk rá, és elkezdjük párolni. Ha kevés az olaj, egy kicsi mehet még rá, esetleg egy kevés víz is.
  3. Ha kész, hagyjuk kihűlni, kiadagoljuk, majd a fagyasztóba helyezzük. Célszerű jégkocka tartót használni, de ha nincs, akkor uzsonnás zacskó is megteszi. Kellő mennyiséget beleteszünk, laposra eloszlatjuk az adagot benne, hogy ha megfagy, akkor törhető legyen.
  4. A következő leveskészítés alkalmával használjuk bátran.

A receptet a nosalty.hu-n találtuk.

(kiemelt kép: Thinkstock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.