A ketkes.com receptje szép dísze lehet a karácsonyi asztalnak!
Hozzávalók
Tésztába: 180 ml tej, 450 gr liszt, 1 cs száraz élesztő, 30 gr cukor, 2 tojás sárgája, 80 gr vaj csipet só
Tetejére: maréknyi mandulaforgács, darált dió és puffasztott rizs.
Elkészítése
A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, majd 4 részre osztjuk, plusz egy kicsit – ami majd a közepére kerül – félreteszünk belőle. Mind a 4 tésztából kerek lapokat nyújtunk, beletesszük egy régi mikró sütőedényébe, vagy egy hasonló kerek formába. Megkenjük olvasztott vajjal, és egymásra helyezzük őket. Ezután 8 részre vágjuk, de nem egészen a széléig: az egyben marad. A közepéből óvatosan kihúzzuk és felhajtjuk egyszerre mind a 4 lapot. Végül a félretett tésztát kicsit megnyújtjuk, és a közepére helyezzük.
Tojással lekenjük, megszórjuk mandulaforgáccsal és darált dióval, a közepét puffasztott rizzsel, és rögtön a sütőbe tesszük, ahol aranysárgára sütjük.