Otthon készült

Három szuper ötlet, hogyan csomagold be az ajándékokat

Idén a családok remélhetőleg jóval megfontoltabban és környezettudatosabban költenek karácsonykor, mint a korábbi években tették.

Az alábbiakban arra vonatkozó ötleteket sorolunk majd fel, hogy miként lehet szép köntösbe öltöztetni a megvásárolt ajándékainkat csomagolópapír és díszdobozok nélkül olyan kellékek felhasználásával, amelyek minden háztartásban biztosan megtalálhatók – írja a Rodale’s Organic Life.

WC-guriga

Ezt a trükköt leginkább apró tárgyak, mint például ékszerek ajándékozására alkalmazhatjuk. Vegyünk a kezünkbe egy gurigát és csavarjuk be a végeit, hogy teljesen becsukódjanak. Ezt követően dekoráljuk a gurigát tetszés szerint színes szalaggal, fenyővel, akár újságpapírral. Az ajándékunkat rakjuk be egy zsebkendőbe, majd csúsztassuk be a saját készítésű díszdobozunkba.

Térkép

Nem egy forradalmian új ötlet, de még mindig nagyon hatásos. Ha a szeretteink szeretnek utazni, akkor simán becsomagolhatjuk az ajándékát egy térképbe. Még jobb, ha egy repülőjegyet vagy az utazásra való pénzt rejtünk el a térképes dobozunkba. Ugyanezt egyébként megcsinálhatjuk bármilyen magazinnal vagy naptárral is.

Virágcserép

Az ajándék méretétől függően keressünk egy megfelelő terrakotta virágcserepet. Vegyük le az alját, és később használjuk inkább fedőnek. Csomagoljuk be a cserepet papírba, majd dekoráljuk néhány zsineggel és fenyővel. Ezt az ajándékdobozt a tulajdonosa később fel is tudja használni, ha virágot ültet bele.

Most pedig mindez videón:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik