Minden húshoz kiváló a mézes, párolt lila káposzta

Köretnek is nagyon finom.
Kapcsolódó cikkek

A káposzta nagyszüleink egyik legfontosabb vitaminforrása volt. Főzték, savanyították, párolták vagy  éppen csak salátaként tálalták. Amit viszont talán a legváltozatosabb ételek mellé tálalhatunk, az a párolt káposzta, annak is a lila változata.

Amit a lila káposztáról jó tudni

Fotó: pixabay.com

Párolt káposzta recept

Hozzávalók:

Elkészítés

Vékony csíkokra vágjuk vagy reszeljük a káposztát, betesszük egy tálba,  besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Egy nagyobb lábasban kevés olajon párolni kezdjük a kinyomkodott káposztát, majd mézet öntünk rá. Kevés vizet öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és még egy kevés őrölt köményt szórunk rá. Kb. fél óra alatt megpárolódik a káposzta. Ha kész, egy pici ecetet öntünk hozzá, és jól összekeverjük. Bátran adhatjuk minden sült mellé!

Kreatív konyha: rántott káposzta fokhagymás öntettel
Kínálhatjuk tejföllel vagy tartármártással is.