Finom és laktató, ráadásul néhány perc alatt elkészül! Alighanem a hagyományos tükörtojás helyett sokak kedvence lesz. A Ketkes segítségével íme a recept.
Hozzávalók (8 adaghoz)
8 zsemle, 2 dl tej, 2 dkg vaj, 20 dkg reszelt sajt, 8 tojás, só.
Elkészítése
A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A zsemléket tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy ne ázzanak puhára, csak a magukba szívott tejtől kissé megpuhuljanak. Ezután a zsemléket egy vajjal kikent sütőlemezre tesszük, belsejüket megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyikbe egy-egy tojást ütünk. A fehérjerészét gyengén megsózzuk, és forró sütőben addig sütjük, amíg a fehérje megkocsonyásodik.