Otthon készült

Lilahagymalekvár, a sültek fenséges kísérője

Sültek mellé nem is lehet tálalni finomabbat.

Ez az az ínyencség, melyet évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetünk, hiszen lilahagyma mindig akad a boltok polcain. Ráadásul egyszerű és gyors recept, rövid idő alatt megvan.

Hozzávalók

4-5 db lila hagyma, 3-4 ek méz, 3 ek cukor, só, kakukkfű, színes bors, édes vörösbor (amennyit felvesz), 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítése

A hagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. Serpenyőbe felmelegítjük a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot és együtt karamellizálju, egészen addig, míg szép aranybarna színt kap.Ezután hozzáöntjük az olívaolajat, jól összekeverjük és rátesszük a szeletelt hagymát. Megszórjuk egy csipet sóval és elkezdjük párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórjuk kevés őrölt színes borssal és kevés kakukkfűvel. Felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább pároljuk, közben többször megkeverjük. Ha szükséges, még bort öntünk hozzá. Végül addig párolni, még a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.

Sültek mellé kitűnő.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Nem mindegy, hogy milyen húst választunk! Ismerjük meg a finom étkek alapját
Felhasználási ötletek, prakikták kezdő és haladó konyhamestereknek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik