Fogyaszthatjuk köretként, de főételként is megállja a helyét. A Ketkes receptje laktató és ízletes.
Hozzávalók 4 főre
0,8 kg burgonya, 20 dkg parmezán sajt, 3 gerezd fokhagyma, bazsalikom, koriander, petrezselyem, oreganó, só, olaj
Elkészítése
A burgonyát mossuk meg, és vágjuk fel vékony szeletekre. Tegyük jeges vízbe 30 percig, majd 2 konyharuha között töröljük szárazra. Egy nagy edényben hevítsük olajat, 180 fokra, ami addig megmelegszik amíg a burgonya ázik. A burgonyát kezdjük el sütni, addig amíg aranybarna nem lesz – körülbelül 2-3 percig. Papírtörlőre szedjük ki a burgonyát, és amíg sül a többi adag, addig készítsük el a fűszereket. Egy mozsárba ízlés szerint szórjunk bazsalikomot, koriandert, petrezselymet, oregánót, sót, és adjuk hozzá a 3 gerezd fokhagymát. Jól törjük össze, majd minden eggyes adagot szórjunk meg bőségesen a fűszerkeverékkel.
Tálalás előtt adjuk hozzá a parmezán sajtot és forgassuk össze. Melegen kínáljuk.
EZ IS ÉRDEKELHET: