Pikáns finomság, melynek lelke a foghagyma. Egyszerűen és könnyen elkészíthető, de a húst a kisütés előtt pihentetni kell, hogy az ízek összeérjenek benne.
Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg sertéskaraj, 2 dl tej, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, 2 tojás, 6 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, olaj
Elkészítése
A húst vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy edénybe tesszük. A tejbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, és ráöntjük a húsra. Lefedjük és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Ettől lesz majd puha a “végtermék.”
A húst másnapi ebédhez hagyományos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Köretnek a hagymás krumpli és céklasaláta a legideálisabb.
Kiemelt kép: pxhere.com