Otthon készült

Kreatív konyha: rántott burgonyaropogós sajtos bundában

Finom ropogós csoda, képtelenség belőle eleget készíteni, mert nem lehet betelni vele!

Ráadásul nem igényel sok munkát, a ketkes.com receptje szerint gyorsan elkészül.

Hozzávalók

50 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 2 tojás, zsemlemorzsa, reszelt sajt, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem. A bundázáshoz tojás, zsemlemorzsa, reszelt sajt, a sütéshez, bőven olaj.

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és hidegen lereszeljük. Hozzáadjuk a habosra kevert vajat, a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, és megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel ujjnyi rudakat formálunk belőle, és felvert tojásba meg reszelt sajttal kevert zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban ropogósra sütjük.

Tartármártással kínáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.