Ilyen egyszerűen is készülhet tökéletes bejgli

Teljes kiőrlésű lisztből, élesztő nélkül.
Kapcsolódó cikkek

Szokták volt mondani, hogy nincs karácsony bejgli nélkül. Lehet diós, lehet mákos, de legyünk őszinték, jobban ízlik, ha a töltelék vastagon mutatja magát! A klasszikus bejgli titkát már megosztottuk veletek, most egy reform változatát mutatjuk, ami nem csupán finom, de egészséges is.

Hozzávalók

Töltelék

Diós

Mákos

Fotó: Botos Dalma
Fotó: Botos Dalma
Fotó: Botos Dalma

Elkészítés

A tölteléket külön-külön egy kis lábasban forraljuk össze, hogy kenhető, krémes állagú legyen, de a felesleges vizet le kell forralni róla. Míg hűl, addig a  tészta száraz összetevőit alaposan elkeverjük, majd az olvasztott vajat és tejfölt hozzákeverjük. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Szükség esetén pici vizet vagy tejfölt tehetünk még hozzá. Ha ezzel elkészültünk, a tésztát 3-4 részre osztjuk, egyenként gyúrjuk, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük és a tetejét olvasztott vajjal vagy kávéval átkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Készítette: Botos Dalma

Diót, mákot egyetek, hogy egészségesek legyetek: a legtökéletesebb bejgli receptje
Nincs karácsony bejgli nélkül! Lehet diós, lehet mákos, de legyünk őszinték, jobban ízlik, ha a töltelék vastagon mutatja magát!
Címkék: bejglimákdió