Otthon készült

Sárgarépás tésztával készül a különleges diótorta

Van, amikor a különleges ízek remek együttest alkotnak.

Ha szereted a különleges, krémes süteményeket, kóstold meg, mert egyszerűen utánozhatatlan.

Hozzávalók a tésztához

35 dkg cukor, 4 tojás, 220 g olaj, 35 dkg liszt, 2 tteaskanál sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, 1 narancs héja, 40 dkg sárgarépa  (apró lyukú reszelőn lereszelve), 20 dkg dió, 2dkg vaj,  fél teáskanál só

Hozzávalók a krémhez

500 gramm mascarpone, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, vanília – : vagy 500 g 3,5% kefirt és 400 g tejfölt egy sűrű szövésű vászonba teszünk és egy éjszakán át a hűtőben szűrőn lecsöpögtetjük. Reggelre nagyon finom, a mascarponéhoz hasonló “csíz” krémet kapunk. Ezt nagyon puha vajjal és a porcukorral,vaníliával kikeverjük.

Elkészítése

A diót serpenyőben megpörköljük, a 2 dkg vajat felolvasztjuk. Ezt a dióra öntjük, sóval összekeverjük, és amíg a tésztát keverjük addig fagyasztóba tesszük.

A tojásokat a cukorral felverjük. Beletesszük az olajat, lisztet, sütőport, fahéjat, narancshéjat, a répát, a durvára vágott diót. 22 cm-es tortaformában 3 lapot sütünk belőle 180 fokon, ami körülbelül 20- 25 perc.

Amikor kihűltek a lapok mindegyik tetejéről levágunk egy kicsi réteget – úgymond kiegyenlítjük. Ezt a két tenyerünk között összemorzsoljuk, majd ezzel díszítjük a tortát.

Jó sütögetést kíván az egyszerű és gyors receptek csapata!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Megunhatatlanul finom: régimódi diótorta
Könnyed piskóta és sok-sok diós krém, mennyei íz!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik