Életmód

Pirított mogyorós kenyeret süt az országtorta kétszeres győztese

Minden kritériumnak megfelel: gyönyörű, fényes, nagy levegő buborékos. És persze finom.

Szó Gellért salgótarjáni cukrász nevét 2015-ben ismerte meg az ország, amikor az országtorta verseny győztese lett. Sikerét 2016-ban megismételte, miközben Dániel nevű testvérével kézműves cukrászatukat és pékségüket folyamatosan fejlesztették – és azt teszik ma is.

Malmot vett és aratni is fog az országtorta kétszeres győztese
Találjuk meg önmagunkat, és ne azon gondolkodjunk naphosszat, miként legyünk gazdagok.

A fiatal mesterek nemrégiben posztolták Facebook-profiljukon, hogy új termékkel, a gyökérkenyérrel – rusztikus, ropogós héjú, sokféle változatban elkészíthető kenyérféle -, olasz nyelven ciabattával kedveskednek a vásárlóknak:

Új ízt kísérleteztünk ki Nektek! Hamarosan kapható lesz a pirított mogyorós, élesztő nélküli kovászos ciabatta! Gyönyörű, fényes, nagy levegő buborékos. Ezt biztosan ehetitek több napig, akár magában is! Mi oda vagyunk érte!

Mivel a családi vállalkozásban Dániel a pék, ebben a fejlesztésben övé a döntő érdem. Gellért sem ült közben a babérjain: az Erasmus+ program 30 éves születésnapja alkalmából a közelmúltban Budapesten szervezett szakmai konferencián – mint a program volt kedvezményezett diákja – személyes történetükön keresztül mesélte el a program életükre gyakorolt hatását és ennek köszönhető szakmai eredményeiket is, valamint stílszerűen erasmusos tortát és süteményeket készített a résztvevőknek.

A Magyarország tortája verseny kétszeres győztese a napokban Strasbourgban járt, ahol nagy megtiszteltetés érte: az európai konferencia keretében 33 Erasmus-os diák között ő is díjat kapott.

Fotók: Facebook/G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

Olvasói sztorik