Otthon készült

1110 fasírozottal kerültek be a Guinness Rekordok Könyvébe a karancslapujtőiek

Ezer fasírtnál is több kellett a rekordhoz, de megcsinálták a karancslapujtőiek.
Korábban a témában:

Tizedik alkalommal rendezte meg a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület a Park Party nemzetközi főzőversenyt. A jubileumi évforduló alkalmából a Guinness Rekordok Könyvébe is bevésték nevüket: egy időben, egy helyen 1110 fasírozottat és egy 10 méteres kesudiós csokitortát készítettek el, írta a nool.hu.

Számomra a családom után a legfontosabb a főzés és a Duci Csapat Egyesületben való tevékenykedés. Az évek során rengeteg helyre eljutottunk már, ahol bemutattuk a helyi specialitásainkat, és ezzel együtt rengeteg embert megismertünk. Egyszer csak kipattant a fejemből az az ötlet, hogy a jubileumi rendezvényünket saját magunk, illetve a hozzánk látogatók számára is különlegesebbé tegyük. Eldöntöttem, hogy fasírozottat fogunk készíteni. Tervem megerősítéséhez megkérdeztem néhány séfet, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagjait, mit szólnak ehhez, és ők is rábólintottak. Az országban ugyanis még senkinek nem jutott az eszébe, hogy egyszerre, egy időben ennyi fasírozottat készítsen el. Nekünk a Park Partyn 1110 darabot sikerült kisütnünk, amellyel bekerültünk a Guinness Rekordok Könyvébe

– mondta Czakó Zoltánné.

Fotó: Hegedűs Márk/NMH

A Duci Csapat Egyesület elnöke hozzátette: hatalmas öröm volt számukra, hogy 52 csapat vett részt a főzőversenyen, akik mind Karancslapujtőre hozták specialitásaikat.

Sokan szálltak ringbe a környékbeli településekről is, sőt Magyarország minden tájáról, de még határon túlról is érkeztek főzőcsapatok azért, hogy egy tányér ételt tegyenek a héttagú szakmai zsűri elé. Rajtuk kívül az elkészült finomságokat 10 Duci hölgy és 10 Duci úr is külön értékelte.

Zsűri elé kerültek az otthonról vitt sütemények is, ezek között a szervezők megtalálták a zserbó és a túrós lepény királyát is.

Fotó: Hegedűs Márk/NMH

S hogy miből készült a rekorder fasírozott?

Az 1110 darab fasírozotthoz összesen 60 kilogramm darált húst, 60 darab tojást, 15 kilogramm kenyeret, 1 kilogramm sót, 1 kilogramm őrölt pirospaprikát, 45 dekagramm őrölt fekete borsot, 30 csomag őrölt köménymagot, illetve 30 liter olajat használtak fel. Az 1110 darab fasírozott elkészítésében nyolc ember vett részt, akiknek hat óra alatt sikerült felállítaniuk a rekordot.

Kiemelt kép: Hegedűs Márk/NMH

Varsányban tisztelik az utakat, mert elvezetnek oda, ahova menni szeretnének
800 éves a Nógrád megyei mintafalu, amely élt, él és élni fog.

Kommentek

Dalmatian Pelican Pelecanus crispus. Lake Kerkini, Greece.
Photographer: Caron Steele, United Kingdom. Category: Best Portrait. PEOPLE’S CHOICE CATEGORY WINNER, GOLD AWARD WINNER AND BIRD PHOTOGRAPHER OF THE YEAR WINNER.
Photographer's Story: ‘On arriving in Greece to photograph the Dalmatian Pelicans in their breeding plumage I discovered that Lake Kerkini, their favoured haunt, had frozen for the first time in 16 years; all the pelicans had flown off. Fortunately, a few holes started to thaw in the lake and the birds slowly began to return. Unused to the slippery icy surface of the lake they regaled us with hilarious antics as they slid across the lake surface trying to retain control as they took off and landed. I was lucky enough to capture one such rare moment when this magnificent pelican ran towards me across the ice at dusk before taking off. It was a truly unique experience, both magical and comical at the same time. And the image remains a moment of pure joy captured forever.’
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.