Otthon készült

Hernádnémeti kedvence Bagaméri retro nyalodája

A fagylaltok és az üzlet dekorációja is a retro jegyében születtek.

Hernádnémeti egyik színfoltja a Bagaméri retro nyaloda, de nem csak a fagyizó érdekes, maga a tulajdonos is, írta a Boon.

A nyaloda tulajdonosa, Szűcs Nándor a 80-as évek közepén kezdett diszkósként dolgozni, majd ideiglenes abbahagyta azt. Mára a retro zenék mellett tette le voksát,  Elővette a régi lemezeit, összegyűjtötte a korabeli videóklipeket, amikhez pedig nem volt, ahhoz gyártott. Így lett a videódiszkós. A felkéréseknek többnyire a kort idéző öltözékben tesz eleget, ezzel is emelve a retro élményt és hangulatot.

Amikor a fagyizót átvette az előző tulajdonostól, az volt a célja, hogy valami egyedit csináljon, amivel máshol még nem találkozott. Bagaméri Jácint, a fagyiárus jutott az eszébe, az ötletet pedig tett követte. A fagyizó  Bagaméri nevét vette fel, a fagylaltok és az üzlet dekorációja is a retro jegyében születtek.

Fotó: Facebook/Bagaméri retro nyaloda

Szűcs Nándor készített egy stilizált fagylaltoskocsit is, olyat, amelyet Bagaméri használt a Keménykalap és krumpliorr című filmben, és a „jelmezét” is megcsináltatta. Ha rendezvényekre hívják, ebben jelenik meg.

A férfi a retro tárgyak nagy gyűjtője. Akár egy kiállításra is elegendő gyűjteménye van mindenféle működő és nem működő, de jó állapotban lévő használati cikkből. Álma egy lakásmúzeum létrehozása, ahol minden a hetvenes éveket idézi – a garázsában álló Wartburggal és Skif utánfutóval együtt.

Kiemelt kép: Facebook/Bagaméri retro nyaloda

Ezért fájdulhat meg a fejünk fagyizás közben
A Nemzetközi Fejfájás Társaság fagylalt-fejfájásként, agyfagyásként tartja számon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik