Otthon készült

Különleges szilveszteri saláta a fekete gyöngyszem

Sör- és borkorcsolyának is kiváló.

Nyakunkon az új esztendő, Szilveszter napján az óév búcsúztatása. Ilyenkor újra ellazul az ember, előtérbe kerülnek a kulináris élvezetek.

Kapcsolódó
Saláta, amely tortának tűnik és valódi ízvarázs
A francia salátánál is ízletesebb, könnyű elkészíteni, laktató és mutatós, bármilyen alkalomkor felszolgálhatjuk.

A mindenkinél bevált étkek mellé ezúttal egy különleges saláta receptjét ajánljuk, mely sör- és borkorcsolyának kiváló választás Szilveszterkor is. A Ketkes segítségével mutatjuk a fekete gyöngyszemnek elnevezett finomság receptjét.

Hozzávalók

  • 200 g marhalábszár (helyettesíthető csirkemellel),
  • 3 db tojás,
  • 100 g sajt,
  • 80 g dió,
  • só,
  • fekete olivabogyó,
  • majonéz.

Elkészítése

  • Főzzük meg a húst, majd szeleteljük fel hosszúkás darabokra.
  • A diót vágjuk apróra.
  • A tojásokat főzzük meg, reszeljük le a sajttal együtt. Tegyük külön tányérra őket.
  • Vegyünk elő egy nagy tányért és rakjuk le a salátát a következőképpen: főtt marhahús, rá a dió, rá a reszelt sajt 3/4 része, rá a főtt tojás.
  • Mindegyik lerakott réteget kenjük le majonézzel.
  • A saláta tetejét díszítsük reszelt sajttal, a közepére pedig tegyünk olajbogyót.
Kapcsolódó
Francia- vagy Olivier saláta? Mutatjuk a különbséget
A salátát a francia-belga Lucien Olivier Moszkvában készítette el először.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik