Nyakunkon az új esztendő, Szilveszter napján az óév búcsúztatása. Ilyenkor újra ellazul az ember, előtérbe kerülnek a kulináris élvezetek.
A mindenkinél bevált étkek mellé ezúttal egy különleges saláta receptjét ajánljuk, mely sör- és borkorcsolyának kiváló választás Szilveszterkor is. A Ketkes segítségével mutatjuk a fekete gyöngyszemnek elnevezett finomság receptjét.
Hozzávalók
- 200 g marhalábszár (helyettesíthető csirkemellel),
- 3 db tojás,
- 100 g sajt,
- 80 g dió,
- só,
- fekete olivabogyó,
- majonéz.
Elkészítése
- Főzzük meg a húst, majd szeleteljük fel hosszúkás darabokra.
- A diót vágjuk apróra.
- A tojásokat főzzük meg, reszeljük le a sajttal együtt. Tegyük külön tányérra őket.
- Vegyünk elő egy nagy tányért és rakjuk le a salátát a következőképpen: főtt marhahús, rá a dió, rá a reszelt sajt 3/4 része, rá a főtt tojás.
- Mindegyik lerakott réteget kenjük le majonézzel.
- A saláta tetejét díszítsük reszelt sajttal, a közepére pedig tegyünk olajbogyót.