Otthon készült

Szilveszteri különlegesség a zelleres bólé

Lepjük meg igazi kuriózummal vendégeinket.

A bólé könnyedén elkészíthető szilveszteri ital, amelyet akár üvegtálban is kínálhatunk. Elkészítéséhez valamilyen szeszesital mindeképpen szükséges. Ízlésünknek megfelelően adagolhatjuk a hozzávalókat, a bevállalósabbak a gyümölcsös bólén kívül akár zöldséges változatot is kipróbálhatják. Például zellerrel!

A hálószobatitkok főszereplője a zeller
Mindezek után az is lehet, hogy a zeller a kedvenc zöldséged lesz.

Hozzávalók

2 vastag zellerszár, 2 dl konyak, 1 dl triple sec, 1 liter fehérbor, 1 liter vörösbor, cukor

Elkészítése

A zeller szárát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. Hozzáöntjük a konyakot és a triple secet. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy kijöjjön a zeller íze. Ezt követően felöntjük a fehér és a vörösborral, ízlés szerint cukrozzuk. Ismét hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, tálalás előtt 1 üveg szódával dúsítjuk.

Egészségünkre!

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.