Fertőendréden készült 2021 legjobb magyar méze

Hét kategóriában díjazták a legjobbakat, és közönségdíjast is választottak.

A Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület 2021-ben is meghirdette az „Év kiváló magyar méze” versenyt, melynek eredményhirdetését online keretek között, a rendezvény közösségi médiafelületén tartották meg december 11-én.

Kapcsolódó
2021-ben a sombereki virágméz Baranya megye méze
Az idei mézversenyre 70 mintával neveztek a baranyai méhészek.

November 9-én az első, december 4-én pedig a második körben zsűrizték a gyulai országos mézversenyre beérkezett mézmintákat.

Az idei megmérettetésre közel 150 méhész nevezett az ország minden pontjáról rekordot jelentő – a tavalyi évhez képest százzal több – 358 mézmintával.

A beküldött mézmintákat hét kategóriában értékelte a szakmai zsűri.

Az egyéb fajtaméz kategória címet, valamint a legrangosabb, az „Év Kiváló Magyar Méze 2021” elismerést Pánácz Tibor fertőendrédi méhész facéliaméze kapta.

Idén akác kategóriában két első helyezettet hirdettek ki, a nagymágocsi Hegyi Gábort, valamint a derecskei Hegyesi Pétert.

A vegyes virágméz kategória első helyezettje a bagi Sárosi Méhészet méze lett. A repce kategóriában Czeba Péter végzett az első helyen, Kiss Mihály pedig napraforgó méz kategóriában győzedelmeskedett.

Fajtaméz kategóriában a komlói Bohuny Tibor Zsolt selyemfű méze érdemelte ki az első helyet. A különleges méz kategória győztese a hajdúnánási Popovics István málnás akácméze lett.

A szervezők idén egy online szavazást is elindítottak. Közönségdíjjal jutalmazták a legtöbb szavazatot kapott mézet. A szavazatok alapján a közönségdíjat a Pócsi-Zilahi Méhészet akácméze kapta.

Kapcsolódó
Repcemézet választottak az év legjobb magyar mézének
Hat kategóriában hirdették ki a legjobb mézeket az országos versenyen.