A Sokszínű vidék Facebook csoportban tette közzé házilag készített ételízesítőjének receptjét György Emília, amely olyan nagy sikert aratott, hogy megérdemli a szélesebb nyilvánosságot, ezért elkészítését megismerhetik olvasóink is.
Amit első olvasatra megállapítottunk: egyszerűen és gyorsan elkészíthető, kincset ér télen a konyhában.
Hozzávalók
- 3 kg sárgarépa
- 1 kg petrezselyemgyökér
- 50 dkg zeller
- 1 kg karalábé
- 1 kg kimagozott édespaprika
- 50 dkg vöröshagyma
- 25 dkg zöldpetrezselyem-zellerlevél
- Minden 1 kg zöldséghez 20 dkg darabos só.
Elkészítése
- A zöldségeket megpucoljuk és húsdarálón ledaráljuk.
- Egy nagyobb tálban rátesszük a sót és jól összekeverjük, másnapig állni hagyjuk.
- Másnap újra összekeverjük és befőttes üvegekbe rakjuk.
- Lezárjuk az üvegeket és kamrába vagy végleges helyére tesszük.
Ebből az adagból 12 db hét deciliteres üveggel lesz.