Ha adalékanyagok nélkül szeretnénk zöldségelni, ízesíteni ételeinket, akkor mutatunk egy egyszerűen elkészíthető módszert. Kiválóan alkalmas levesek, szaftos ételek készítésénél. A hozzávalók vásárlásakor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy akár eg vasárnapi ebédnél a legjobb minőségű házi zöldségleves eléréséhez a legjobb a regionális, helyi termékek használata. Így nem csak finom, de tápláló is lesz az ebéd.
Hozzávalók
- 3 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 2 paszternák
- 2 gyökér petrezselyem
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 fehérrépa zöldje
- 1/2 zeller és levelei
- 1 kurkuma ( opcionális )
- egy marék petrezselyem
- napraforgóolaj
- 80 gramm sót
Elkészítés
A hozzávalókat megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben állandó keverés mellett az olajon addig pirítjuk, amíg a zöldségek levet engednek. Ezt követően lefedjük, és 8-10 percig pároljuk, majd egy tálba öntve a só hozzáadásával turmixoljuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, elsimítjuk, majd egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Másnap szeleteljük, majd a kis ételízesítő kockákat alufóliába vagy folpackba csomagoljuk, és felhasználásig visszahelyezzük a fagyasztóba.