Otthon készült vasárnapi ebéd

Ropogós sajtgolyó, amiből soha nem folyik ki a sajt

Rántott sajt helyett íme egy könnyebben elkészíthető alternatíva.

A rántott sajtot sokan szeretik. Enni. Elkészíteni viszont már nem annyira. Panírozni kell, többször is, ha nem szeretnénk, hogy sütés közben kifolyjon a sajt – ami persze, minden elővigyázatosságunk ellenére megtörténhet. Ezt elkerülhetjük úgy, ha sajtgolyót készítünk, ízre nagyon hasonló a rántott sajthoz, de nem kell panírozni, a sajt pedig ott marad, ahol a helye van.

Ropogós sajtgolyó

Hozzávalók

  • 15 dkg Ammerländer trappista sajt
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • A sajtot lereszeljük.
  • Összekeverjük a liszttel és tojással.
  • Diónyi méretű golyókat formázunk belőle.
  • Forró olajban – közben forgatva – 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Az alapreceptet ízlés szerint lehet variálni is karakteresebb ízű sajttal, hagymával, zöldfűszerekkel, magvakkal.

Kapcsolódó
Sajtos-baconös táska, a gyors nassolnivaló
Pár perc munkával kész is az ízletes sós sütemény.

Szponzorált tartalom

A cikk Ammerländer támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik