A rántott sajtot sokan szeretik. Enni. Elkészíteni viszont már nem annyira. Panírozni kell, többször is, ha nem szeretnénk, hogy sütés közben kifolyjon a sajt – ami persze, minden elővigyázatosságunk ellenére megtörténhet. Ezt elkerülhetjük úgy, ha sajtgolyót készítünk, ízre nagyon hasonló a rántott sajthoz, de nem kell panírozni, a sajt pedig ott marad, ahol a helye van.
Ropogós sajtgolyó
Hozzávalók
- 15 dkg Ammerländer trappista sajt
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés
- A sajtot lereszeljük.
- Összekeverjük a liszttel és tojással.
- Diónyi méretű golyókat formázunk belőle.
- Forró olajban – közben forgatva – 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Az alapreceptet ízlés szerint lehet variálni is karakteresebb ízű sajttal, hagymával, zöldfűszerekkel, magvakkal.