Ha nincs sok időnk, de szeretnénk valami süteményt enni, akkor a legjobb a megoldás a leveles tészta – megtölthetjük, rápakolhatunk édeset, sósat és negyed óra sütéssel kész is a nassolnivalónk. Remek maradékmentő is, így biztosan elfogy a hűtőben várakozó alapanyag. Az ízes-ropogós bacon, a krémes sajtkrém és a fokhagymás sajt kiváló együtt, melyet még inkább feldob a lenmagok ropogóssága.
Sajtos-baconös táska
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 12 tk tömlős sajtkrém
- 12 tk sült baconkocka
- kb 10 dkg Ammerländer Fokhagymás szeletelt sajt
- 1 tojás
- 1 ek lenmag
Elkészítés
- Érdemes sütőpapírra tekert, készre nyújtott leveles tésztát venni, ez azonnal használható. Persze, el lehet készíteni házilag is.
- A leveles tésztát kitekerjük és hosszában félbevágjuk, majd keresztben is 6 részre, így 12 egyenlő téglalapot kapunk, melyek „állítva” lesznek előttünk.
- A baconkockákat megpirítjuk.
- Mindegyik téglalap közepére teszünk 1-1 teáskanálnyi sajkrémet (ez lehet natúr, füstölt sajtos, csípős), 1-1 teáskanálnyi sült baconkockát és egy-két kisebb szeletke fokhagymás sajtot.
- A téglalapok széleit megkenjünk felvert tojással, alulról és felülről ráhajtjuk a tésztát, majd villával körbenyomkodjuk a széleit. Ez megakadályozza, hogy a töltelék kijöjjön sülés közben és kis díszítést is ad a táskáinknak. Érdemes úgy fordítani a táskákat, hogy a tészta ráhajtott része alulra kerüljön, ezzel is lezárjuk az egészet.
- A leveles tészta sütőpapírját leterítjük a tepsiben, ráhelyezzük a táskákat. Megkenjük a tetejüket tojással és megszórjuk lenmaggal.
- 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.