Otthon készült vasárnapi ebéd

Sajtos-baconös táska, a gyors nassolnivaló

Pár perc munkával kész is az ízletes sós sütemény.

Ha nincs sok időnk, de szeretnénk valami süteményt enni, akkor a legjobb a megoldás a leveles tészta – megtölthetjük, rápakolhatunk édeset, sósat és negyed óra sütéssel kész is a nassolnivalónk. Remek maradékmentő is, így biztosan elfogy a hűtőben várakozó alapanyag. Az ízes-ropogós bacon, a krémes sajtkrém és a fokhagymás sajt kiváló együtt, melyet még inkább feldob a lenmagok ropogóssága.

Sajtos-baconös táska

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 12 tk tömlős sajtkrém
  • 12 tk sült baconkocka
  • kb 10 dkg Ammerländer Fokhagymás szeletelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 ek lenmag

Elkészítés

  • Érdemes sütőpapírra tekert, készre nyújtott leveles tésztát venni, ez azonnal használható. Persze, el lehet készíteni házilag is.
  • A leveles tésztát kitekerjük és hosszában félbevágjuk, majd keresztben is 6 részre, így 12 egyenlő téglalapot kapunk, melyek „állítva” lesznek előttünk.
  • A baconkockákat megpirítjuk.
  • Mindegyik téglalap közepére teszünk 1-1 teáskanálnyi sajkrémet (ez lehet natúr, füstölt sajtos, csípős), 1-1 teáskanálnyi sült baconkockát és egy-két kisebb szeletke fokhagymás sajtot.
  • A téglalapok széleit megkenjünk felvert tojással, alulról és felülről ráhajtjuk a tésztát, majd villával körbenyomkodjuk a széleit. Ez megakadályozza, hogy a töltelék kijöjjön sülés közben és kis díszítést is ad a táskáinknak. Érdemes úgy fordítani a táskákat, hogy a tészta ráhajtott része alulra kerüljön, ezzel is lezárjuk az egészet.
  • A leveles tészta sütőpapírját leterítjük a tepsiben, ráhelyezzük a táskákat. Megkenjük a tetejüket tojással és megszórjuk lenmaggal.
  • 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Szponzorált tartalom

A cikk az Ammerländer támogatásával készült.

Olvasói sztorik