Otthon készült

Világbajnoki aranyat ért a veszprémi díszítőcukrász alkotása

Kokó Cukrászda / Facebook
Kokó Cukrászda / Facebook

Aranyérmet szerzett a luxemburgi világbajnokságon Steierlein-Reichert Míra, a Kokó Cukrászda díszítőcukrásza, számolt be róla a veol.hu.

A brémai muzsikusok című Grimm-mese jellegzetes motívumát ábrázoló cukrászalkotás hosszú hónapok munkájával készült el. A közel másfél méter magas remeket a legnagyobb körültekintés mellett szállították két részletben a verseny helyszínére, így szerencsére épségben megérkezett, majd a mű helyszíni összeállítása után értékelhette a zsűri az alkotást.

A cikk szerint a négyévenként megrendezett, Luxemburgban tartott Culinary World Cupon – magyarul gasztronómiai világbajnokságon, amely nemcsak cukrász-, hanem szakács- és csapatverseny is – a témát szabadon választhatták meg a díszítőcukrászok, ugyanakkor bizonyos technikai feltételeknek meg kellett felelnie az alkotásoknak.

Steierlein-Reichert Míra a témaválasztás kapcsán elmondta, igyekeztek olyan ötletet megvalósítani, ami az erősségei közé tartozik. Mivel az állatábrázolás áll hozzá a legközelebb, ezért adta magát A brémai muzsikusok című mese négy szereplője, és a történet jellegzetes tetőpontja, amikor a négy jószág egymás hátára állva néz be a betyárok házába. A téma azért is volt szerencsés választás, mert ezt a történetet szinte mindenki ismeri, nemzetiségre való tekintet nélkül.

Míra alkotása méretében és technikai megvalósításában is kiemelkedett a mezőnyből: a versenyzők többsége ebben a cukrászartisztikai kategóriában inkább kisebb, akár miniatűr elemeket felsorakoztató művekkel nevezett. Míra elmondta, egyedül nem lett volna képes elérni ezt a szintet, ehhez a cukrászda támogatására volt szükség, a felkészülés nehéz pillanataiban mindig kapott jó szót, biztatást. A

z alkotási folyamatban Pintér Zsolt, a Kokó Cukrászda ügyvezetője, cukrászmester többször adott olyan külső nézőpontot, amely továbblendítette az alkotói holtpontokon. A verseny előtti utolsó napokban már éjt nappallá téve csinosította az alkotást, hogy az a legtökéletesebb legyen. Ahogy az eredmény visszaigazolta, minden befektetett munkaóra megérte.

Az alkotás a következő hetekben a veszprémi Március 15. utcai egységben látható, középtávú céljuk pedig, hogy létrehozzanak egy olyan dizájnműhelyt, ahol A brémai muzsikusok és Míra korábbi alkotásai – például a hét vezért és a turult ábrázoló mű, vagy a Szent Istvánt megjelenítő dísztorta – is állandóan látható lehet.

Kapcsolódó
Ételekre hasonlító „kajatortákat” készít a közgazdászból lett cukrász
Málnás csirkepörkölt? Csokis-meggyes gulyásleves? Megdöbbentően hangzik? Pedig van, aki megfőzi. Vagyis megsüti...
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik