Három ízletes krém, ha finom uzsonnára vágyunk

Jó étvágyat kívánunk!

Egy jó szendvicskrémnek nincs párja. Reggelire, uzsonnára, vagy csak, ha valami könnyűt és finomat ennénk, csak rákenjük a kenyerünkre az isteni krémet, egy kis friss zöldséggel, és meg is van a laktató finomság.

Persze az a legjobb, ha a krémet is mi magunk készítjük el.

A Nosaltynak köszönhetően hoztunk most három szendvicskrémet, amit bárki könnyen-gyorsan összedobhat – akár maradékokból is:

Tojáskrém

Hozzávalók:

Elkészítés: A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük. Megpucoljuk őket, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt tojáshoz hozzáadjuk a vágott snidlinget, a mustárt, vajat, só, borsot, és jól elkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.
Kenhetjük aztán pirítósra, kétszersültre vagy csak egy jó szelet kenyérre.

Magyaros juhtúrós körözött

Hozzávalók:

Elkészítés: A lila hagymát nagyon finomra vágjuk. A túrót villával összetörjük, és hozzáadjuk az összes hozzávalót.
Alaposan kikeverjük, megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítünk. (A juhtúró értelemszerűen helyettesíthető.)

Gyors maradékmentő csirkehúskrém

Hozzávalók:

Elkészítés: A maradék sült vagy főtt húst felkockázzuk, és késes robotgépbe tesszük. Egy fej hagymát felaprítunk, és megdinsztelünk. A húshoz hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a vajat, az újhagymát, illetve a fűszereket. Sózni-borsozni aszerint érdemes, hogy mennyire sós a maradék csirkehús, amivel dolgozunk.
Tetszés szerinti krémességűre turmixoljuk, ízlés szerint még adhatunk hozzá vajat vagy tejfölt, ha krémesebb állagot szeretnénk.

Jó étvágyat kívánunk!

(A fotók illusztrációk)

Kapcsolódó