Egy jó szendvicskrémnek nincs párja. Reggelire, uzsonnára, vagy csak, ha valami könnyűt és finomat ennénk, csak rákenjük a kenyerünkre az isteni krémet, egy kis friss zöldséggel, és meg is van a laktató finomság.
Persze az a legjobb, ha a krémet is mi magunk készítjük el.
A Nosaltynak köszönhetően hoztunk most három szendvicskrémet, amit bárki könnyen-gyorsan összedobhat – akár maradékokból is:
Tojáskrém
Hozzávalók:
- 3 darab főtt tojás
- 2 evőkanál vaj (szobahőmérsékletű)
- 2 evőkanál snidling
- 1 teáskanál mustár
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés: A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük. Megpucoljuk őket, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt tojáshoz hozzáadjuk a vágott snidlinget, a mustárt, vajat, só, borsot, és jól elkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.
Kenhetjük aztán pirítósra, kétszersültre vagy csak egy jó szelet kenyérre.
Magyaros juhtúrós körözött
Hozzávalók:
- 25 dekagramm tehéntúró
- 15 dekagramm juhtúró
- 2 evőkanál tejföl
- 3 dekagramm vaj
- 1 kis darab lilahagyma
- 2 evőkanál köménymag
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
Elkészítés: A lila hagymát nagyon finomra vágjuk. A túrót villával összetörjük, és hozzáadjuk az összes hozzávalót.
Alaposan kikeverjük, megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítünk. (A juhtúró értelemszerűen helyettesíthető.)
Gyors maradékmentő csirkehúskrém
Hozzávalók:
- 35 dekagramm csirke
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 darab vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 4 darab újhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés: A maradék sült vagy főtt húst felkockázzuk, és késes robotgépbe tesszük. Egy fej hagymát felaprítunk, és megdinsztelünk. A húshoz hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a vajat, az újhagymát, illetve a fűszereket. Sózni-borsozni aszerint érdemes, hogy mennyire sós a maradék csirkehús, amivel dolgozunk.
Tetszés szerinti krémességűre turmixoljuk, ízlés szerint még adhatunk hozzá vajat vagy tejfölt, ha krémesebb állagot szeretnénk.
Jó étvágyat kívánunk!
(A fotók illusztrációk)