Otthon készült

Nyáron megkóstolhatjuk az év strandételét

Balatoni Kör/Facebook
Balatoni Kör/Facebook
Sok különleges étel nyert az előző években.

A legtöbb Balatonon nyaralónak van favoritja, ezért is övezi évről évre nagyobb érdeklődés az Év Strandétele versenyt, melyen az elmúlt években olyan ételek nyertek, mint a Harcsa&Krumpli, a Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Répa-dog vagy egy koviubi leves.

A Balatoni Kör a nagy érdeklődésre való tekintettel kilencedszer is meghirdette a versenyt, idén is keresik az Év Strandételét, írják közösségi oldalukon.

Ebben az évben több újdonságra is lehet számítani. A legfontosabb az, hogy a versenyben kiemelten értékelik, akár különdíjjal is jutalmazzák a “jóárasított ételeket”, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül elérhető áron kínálni a nevezett ételt.

Szintén újdonság lesz, hogy ebben az évben a vegetáriánus, illetve vegán ételek is különdíjat kapnak majd.

Tavalyhoz hasonlóan külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát is, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is már egyre erősebb a balatoni kínálat.

A nevezés július 15-ig tart.

Kritériumok

  • Az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készül,
  • egyszerű, de kreatív, nyárias,
  • gyorsan és akár büfékben is elkészíthető, illetve bisztró kategóriában idén már lehet nevezni különlegesebb ételeket is
  • akár elvitelre is alkalmas,
  • szerepel a vendéglátóhely kínálatában.

Idén díjazott kategóriák

  •  a fődíj, az Év strandétele (büfé vagy bisztró kategóriában) – a büfé vagy bisztró kategória legjobbja (attól függően, hogy a kettő közül melyik nyeri a fődíjat, a másik kategória legjobbját is díjazzák
  • az Év felfedezettje (ha lesz ilyen)
  • az Év jóárasított strandétele (ha lesz megfelelő)
  • az Év legjobb vegetáriánus vagy vegán strandétele (ha lesz megfelelő)

A Balatoni KÖR  július 25-ig előválogatással kiválasztják azokat, akik a döntőbe jutnak a benevezett ételek közül. A díjátadóra augusztusban 3-án kerül sor.

Kapcsolódó
2022-ben magyaros sós kürtőskalács az év strandétele
Díjazták a legjobb strandbüfét és strandbisztrót is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik