Általában húsból készül a fasírt, de érdemes kipróbálni kiadós csirkemájjal is.
A Ketkes által közzétett recept egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Friss salátával és krumplipürével tálalva mennyei fogást kapunk.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 2 db zsemle
- 1 db tojás
- tej
- 1 közepes vöröshagyma reszelve
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- só
- bors
- majoranna
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
- étolaj
Elkészítése
A zsemléket tejben áztatjuk, a megtisztított májat ledaráljuk, és a hagymával, fokhagymával, tojással, sóval, borssal, majorannával összekeverjük.
Ha szükséges, teszünk hozzá még zsemlemorzsát.
Olajjal kikent muffin formába tesszük a masszából megformált fasírtokat, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.