Otthon készült

Kenyeret fejlesztett a mesterséges intelligencia Debrecenben

pixabay
pixabay
A Hajdúsági Sütödék-csoport leánycégei elsőként jelennek meg a MI támogatásával fejlesztett termékekkel.

A fogyasztó néhány hét múlva három MI ihlette népszerű terméket, a sokmagvas rombuszt, a szilvás-magvas rudat és a csevegőkenyér fantázianevet viselő péksüteményeket vásárolhatja meg Debrecenben – írta meg a Haon.

A Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója, Szakács Tamás a debreceni Divinus Hotelben beszélt arról, hogy az ízvilágtól a technológiáig, a hazai fogyasztói igény felmérésétől a termékfejlesztésig újult meg az elmúlt időszakban a régió meghatározó sütőipari társasága.

A MI-platformok egy évvel ezelőtt jelentek meg a nagy nyilvánosság előtt, a társaság pedig országosan az iparágában először fordult az innováció felé.

A vezérigazgató elmondta, hogy a lakosság néhány hét múlva meg is kóstolhatja ezen fejlesztések eredményét. Szakács Tamás hangsúlyozta, hogy az új technológia kapcsán bevezetett etikai elvük szerint minden fontos kérdésről az ember dönt, így az ízekről és a fogyasztói élményről egyaránt emberek alkottak véleményt.

A szakember kitért arra is, hogy a modern intelligencia elsőként idegennek tűnhet ugyan, idővel azonban a mindennapjaink részévé válik, éppen ezért döntöttek az iparágban forradalminak minősülő fejlesztés mellett.

Kapcsolódó
Vissza a gyökerekhez: reneszánszát éli a kovászos kenyér
Egyre többen sütnek odahaza belőle, és több tucat kézműves pékség is kínálja az igazi mindennapi betevőt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik