Otthon készült

Megjelent a hekkfagyi a Balatonnál

Vitorlás Fagyizó / Facebook
Vitorlás Fagyizó / Facebook

Nincsenek sokan a világon, akik húsból készítenek fagylaltot, a balatonmáriafürdői cukrász, Pálfi Attila mégis megpróbálta, írja a Like Balaton.

A cukrász egész konkrétan egy hekkfagyit álmodott meg, ami sült halból és más alkotóelemekből áll.

Poénból vállalkoztam arra, hogy a kedvenc versenyemre, a Balaton fagyijára elkészítem a hekkfagyit. 2023-ban ugyanis különdíjat nyertem a sajtos-tejfölös lángos fagyival, ami annyira bejött, hogy azóta is részét képezi a Vitorlás Fagyizó kínálatának

– mondta a lapnak.

Mint fogalmazott, szereti a kihívásokat, de nem volt egyszerű elkészíteni a hekkfagyit, hiszen egy sós, halas ételről beszélünk.

A hekkes fagyi krém alapjában gyümölcscukor is van, de a só és a mustár is szerepel az alkotóelemek között. A szomszédos Gyufa büfében készítik hozzá a sült hekket.

„Miután a halat megszabadítjuk a szálkáktól, elkészül egy tejszínes pástétom, amit a fagyival összekeverek és kifagyasztok” – mesélte a cukrász.

Én nem állítom, hogy a hekkfagyi bárkinek a kedvence lesz, de nem is ez volt a cél. Új dolgokat szeretnék behozni a szakmába, amelyek néhány év múlva már nem is lesznek olyan meghökkentőek

– zárta gondolatait Pálfi Attila.

Kapcsolódó
Ez lett az év fagylaltja 2024-ben
A korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt összesen 130 féle fagylaltot kínáltak a kecskeméti rendezvényen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik