Otthon készült

Ez lett az év fagylaltja 2024-ben

Facebook / Magyar Cukrász Ipartestület
Facebook / Magyar Cukrász Ipartestület
A korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt összesen 130 féle fagylaltot kínáltak a kecskeméti rendezvényen.

Különleges fagylaltokkal versenyeztek a mestercukrászok – írta a Magyar Cukrász Ipartestület.

A Magyar Cukrász Ipartestület az Év Fagylaltja versenyét 2024. május 24-én rendezte meg Kecskeméten. A rendezvény célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, a fagylaltkészítő mesterek megismertetése a fogyasztókkal.

A résztvevő cukrászok a nézők előtt készítették el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit A rendezvényt ismét fesztivál jelleggel rendezték meg, melyet számos szakmai és gyermek program kísért a rendezvény sátorban és a színpadon egyaránt.

Az idei versenyen rekord számú, összesen 90 fagylaltkülönlegesség versengett a díjakért. A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a vendéglátó Kecskemét Megyei Jogú Város tiszteletére egy új kategóriát is hirdettek: a „Sárgabarack fagylalt kategóriát”. Ebben a kategóriában a „Kecskeméti magyar kajszibarackot” és a Magyar Értéktárban kiemelkedő nemzeti értékként jegyzett „Kecskeméti barackpálinkát” szeretnének népszerűsíteni.

Az Év fagylaltja verseny 2024. évi győztese a TÖKMAG SORBET PIROSBOGYÓS GYÜMÖLCSÖKKEL fantázianevű fagyi lett. A győztes finomságot Bergmann Nándor, a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda mestercukrásza készítette.

Ezüstérem: MEGGYES PEKUCCINO – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök

Bronzérem: SZERENÁD – Damniczki Balázs – Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár

„M” – Mentes kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye (Hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória)

Aranyérem: SÁRGABARACK LIME MARACUJA – Marsa Éva Heléna – Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Ezüstérem: MÁNGÓ – Böröczky-Asztalos Ágnes – Margaréta Fagyizó, Balatonszemes

Bronzérem: REBARBARÁS MAKADÁMIA – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár

„Sárgabarack” kategória:

Ebben a kategóriában a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak olyan fagylaltokkal, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes stabilizátorokkal készültek.

Aranyérem: MÁMOROS MARILLEN – Márton Sándor – Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred

Ezüstérem: KAJSZIBARACK DIÓ VÁLOGATÁSSAL – Kádár Ferenc – m-Gel Hungary Kft., Budapest

Bronzérem: KECSKEMÉTI ARANY-BARACK – Papp Balázs – Mester Étterem és Cukrászda, Marcali

A versenyfagylaltokat a helyszínre telepített fagylalt fagyasztó laboratóriumokban a nézők előtt, élőben készítették el a versenyzők. A fagylaltokat és a korábbi évek díjnyertes fagylaltjait a rendezvény látogatói kedvezményesen kóstolhatták 500 forint/adag áron kapható kóstolójeggyel.

A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönség zsűri és a szakmai szervezetek zsűrije értékelte.

Kapcsolódó
Már kapható a Balaton fagyija, ennyibe kerül egy gombóc
Azt is mutatjuk, hogy hol lehet megkóstolni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik