Otthon készült

Ehető sellőkkel nyert aranyérmet a szegedi cukrász

Facebook/Magyar Cukrász Ipartestület
Facebook/Magyar Cukrász Ipartestület
Negyven órányi munkával készítette el a szegedi cukrász a díjnyertes, kizárólag édességekből megformált szobrot.

Harmadjára is megnyerte a Pataki János Emlékverseny artisztika kategóriáját Romicsné Domokos Mónika. A szegedi cukrász az aranyérem mellé további három különdíjat is bezsebelt cukor-csoki-ostyaszobrával. A látványos alkotást a Krúdy iskolában állítják majd ki, írta a Csongrád-Csanád vármegyei hírportál.

A Sirha Budapest kiállítás Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása. Ennek szakmai programjaként szerdán rendezték meg a Pataki János Emlékversenyt, amit kétévente tartanak ezen program részeként. Artisztika, cukorvirág és dísztorta kategóriákban mérettethették meg magukat a cukrászok.

Idén rekord számú nevezés érkezett, a zsűri pedig szintén rekordszámú, 46 érmet ítélt oda a versenyzőknek a felnőtt és tanuló kategóriákban. Artisztikában hatalmas szegedi siker született, Romicsné Domokos Mónika hozta el a kategória aranyérmét. A zsűri értékelésében kiemelte: olyan színvonalú szobrot alkotott, amely nemzetközi versenyen is megállná a helyét.

Kemény cukormasszát használtam, az tartja a két főalakot

– mesélte a portál megkeresésére Romicsné Domokos Mónika.

A Mélységekből a magasságba című alkotáson egy sellőférfi és egy sellőlány a központi szereplő, alattuk, a vízben pedig számtalan tengeri élőlény látható a poliptól a medúzán át a korallig. 

A 80-szor 80 centiméteres alapra megálmodott tengeri jelenet 84 centiméter magas – ez volt a kategória legnagyobb méretű alkotása a mezőnyben. Ez azért is figyelemre méltó, mert a versenyszabályzat értelmében az alkotásokhoz nem lehet használni mesterséges tartóelemet, vagyis a kompozíció minden egyes elemének ehetőnek kell lennie.


Kapcsolódó
Megválasztották a Magyarország tortája verseny idei döntőseit
A verseny óriási népszerűségnek örvend, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik