Virágzó vidékünk

Keresik a Kunság legfinomabb tortáját

Illusztráció / Pixabay
Illusztráció / Pixabay
A jelentkezés lezárult: több mint ötven tortanevezés érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tortaversenyre.

Félszáz torta közül választják ki a vármegye tortáját – írta a Szoljon.hu.

Lezárult a jelentkezés, napokon belül kiderül, ki készíti el Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortáját. A vármegyei önkormányzat a gasztronómiai hagyományok erősítése jegyében második alkalommal hirdette meg pályázat keretében a vármegye tortájának felhívását.

A vetélkedésre amatőr és profi cukrászok egyaránt jelentkezhettek, a projekt célja, hogy mind profi, mind amatőr kategóriában kihirdessék a térség saját tortáját.

Az édességek két éven keresztül viselik a „Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortája profi/amatőr/mentes kategóriában” címet és szerepet kapnak számos helyi rendezvényen.

Minden versenyzőknek február 12-én reggel 8 és 10 óra között el kell juttatnia a tortáját a vármegyeházára, a finomságokat a helyszínen szakmai zsűri értékeli.

A zsűri tagjai: Asztalos István, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, az Oldalas Magazin főszerkesztője, Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Erdős Hanna, négyszeres olimpiai és világbajnok mestercukrász, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, Mautner Zsófia gasztroblogger, az „Alföld Szíve” gasztronagykövete, az Ország Tortája verseny zsűritagja és Pálszabó Mihály aranykoszorús mesterszakács, tanár.

A zsűri döntése alapján az első helyezett torták közül kerül ki a „Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortája” cím új tulajdonosa, melynek használatára a győztes 2025. december végéig jogosult.

Kapcsolódó
Ez Magyarország első luxustortája
Szerelemből született a desszert.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik