Otthon készült

Ez Magyarország első luxustortája

Facebook / Nour - Art of desserts
Facebook / Nour - Art of desserts

Szerelemből született Magyarország első luxustortája: a budaörsi Nour desszert alapítója, Kecskés Alexandra a tavaly augusztusban Palágyi Eszter, Michelin-csillagos étteremben megfordult séf fogásaival megrendezett Nour Dubaji Desszertvacsora egyik desszertjének kóstolásakor döntötte el, hogy a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozásának meghökkentő élményét át szeretné adni vendégeinek is, egy különleges torta formájában, írja a Roadster.

A lap cikke szerint Nour desszertműhelyben most, fél évnyi folyamatos tökéletesítés után, március 23-tól rendelhető a La Truff’, Magyarország első luxustortája.

Az első szarvasgombás desszert a Nour és a séf tavaly augusztusi Dubaji Desszertvacsoráján debütált és a vendégek nagy elismerését élvezhette. Ezután kezdődött a kísérletezés, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amelyet a hazai közönség és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstolhattak.

A luxustorta a különleges ünnepek, kiemelt események, kerek évfordulók legszebb ajándéka szeretne lenni és elsősorban azoknak készült, akik érdeklődnek a különleges alapanyagok és a nem mindennapi ízélmény iránt, áll a cikkben.

A La Truff’ torta fő alkotóeleme a legkifinomultabb aromájú, csúcsgasztronómiában is használt alapanyag, a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, melyben szarvasgombás fehér csokoládé ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses fehércsokoládé-ropogós rétegek váltják egymást. A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek fekete bársony fújással és aranypelyhekkel díszítik.

Kapcsolódó
Ételekre hasonlító „kajatortákat” készít a közgazdászból lett cukrász
Málnás csirkepörkölt? Csokis-meggyes gulyásleves? Megdöbbentően hangzik? Pedig van, aki megfőzi. Vagyis megsüti...
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik