Otthon készült

Paszternákos ínyencség lett idén a Kunság tortája

Facebook / Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat
Facebook / Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat
A szokatlan ízpárosítások mellett hagyományos finomságokat is kínáltak a profi és amatőr cukrászok.

Különleges ízvilággal győztek a Jászkunság torta versenyen – írta a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Hírportál.

Korábban a Sokszínű Vidék is írt arról, hogy második alkalommal is meghirdették a Jászkunság tortája versenyt. Több mint ötven tortanevezés érkezett a vármegyei gasztronómiai vetélkedésre.

A vármegyeháza dísztermében megterített asztalon felsorakoztatott tortákról a zsűri és a közönség is ítéletet mondhatott. Meglepő ízpárosítások is születtek, a süteményekben a térség hagyományos értékei mellett a frissesség és kreativitás is megjelent.

Galéria
I love Tisza-tó

A szakmai zsüri az értékelés során számos szempontot mérlegelt, a kritériumok szerinti pontokat táblázatba rendszerezték. A torták rangsorolásakor meghatározó szempont volt a harmónia, az összhang és a felismerhetőség.

A térségi alapanyag – így például a szarvasgomba, a homoktövis vagy a sulyom – használata plusz pontot jelentett a cukrászoknak. Az amatőr és profi, valamint a mentes és a normál kategóriákban hirdették ki a helyezetteket, emellett különdíjakat is odaítéltek.

A profi normál sütemények közül egyhangú szavazással Perity Róbert Bereki meggyes-paszternákos tortáját emelte ki a zsűri. Ezt a finomságot választották abszolút győztesnek, tehát Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortájának is.

A profi mentes kategória győztese a Magiszter Oriens Kft. és Szabó István közös alkotása, a sulyomtorta lett, míg az amatőr mentesek közül Cozombolisné Himer Gréta málnás álomtortáját díjazták.

Amatőr normál kategóriában harmincheten indultak, a versenyt idén Bende Andrea Jászok aranya tortája nyerte.

Kapcsolódó
Keresik a Kunság legfinomabb tortáját
A jelentkezés lezárult: több mint ötven tortanevezés érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tortaversenyre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik