Otthon készült

400 ezer forintért kelt el egy torta Kaposváron

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
Jótékonysági árverésen talált gazdára a 100 szeletes torta.

Tizedik alkalommal rendezték meg hétfőn este a kaposvári Fino-Gasztrotékában a jótékonysági tortaárverést, ahol a Borostyánvirág Alapítvány számára gyűjtöttek pénzt, írta a Sonline.

Összesen nyolc, köztük egy százszeletes tortára licitálhattak a vendégek.  Az árverésen összesen 2 millió 650 ezer forint gyűlt össze, a legnagyobb, százszeletes tortát a Kometa Zrt. felajánlói vitték el 400 ezer forintért.

Az első ilyen rendezvény 2013-ban volt. Az elmúlt egy évtizedben 5000 szelet tortára licitáltak, a résztvevők 14 nemes ügyet karoltak fel és 14,5 millió forint gyűlt össze.

A cégvezetők, vállalkozók olyan helyi közösségeket támogatnak ilyenkor, akik bizonyították a közösség iránti elkötelezettségüket.

A tortákat a cégek kérésére később sütik meg.

Borostyánvirág Alapítvány

A Borostyánvirág Alapítvány 1997-ben azzal a céllal alakult, hogy segítse a támogató családdal nem rendelkező, kisgyermekes, fiatal anyákat.

 

Az alapítvány az elmúlt 22 évben folyamatosan bővítette szolgáltatásait, így mára egy olyan komplex szolgáltató központot működtet, amelyben megtalálható anyaotthon, krízisközpont, krízisambulancia, Biztos Pont Segítőközpont és egy adománybolt is.

 

A fejlesztések és változások ellenére nem változott a kezdetekben megfogalmazott küldetésük. A Borostyánvirág Alapítvány egésze továbbra is a családokra, azon belül is a nők, anyák és gyermekek megsegítésére fókuszál.

Kapcsolódó
A balatoni kör kilométereit "adta el" jótékony célra a debreceni hivatalnok
A 206 kilométernél még több adomány is összegyűlt a leukémiás gyerekek megsegítésére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik