Mozaik

Kéthelyen háza kerítését használja adományozásra egy jólelkű család

A rászorulóknak ezúttal téli ruhaneműkkel segítenek.

Októberben minden nap friss almákkal teli szatyrokat, a karácsony közeledtével kabátokat, pulóvereket, nadrágokat rak ki a kerítésre Kéthelyen a Kárász család, írja a sonline.hu.

Az édesapa, az édesanya és fiaik a kerítésre pulóvereket, kabátokat és nadrágokat terítenek, hogy a rászorulók elvihessék azokat.

Amikor először kitettük a kabátokat, el kellett mennünk otthonról, majd a nagyobbik fiam telefonált, hogy alig tíz perc alatt az összeset elvitték

– mondta a portálnak a családfő, Kárász Csaba, aki azt is elárulta, az ötletgazda a felesége, Nelli volt, ő találta ki, hogy a kinőtt vagy nem használt gyermek és felnőtt ruhákat jótékony céllal olyanoknak adják, akiknek szükségük van rá.

Korábban elvittük adományboltba, de úgy gondoltuk, idén a kerítésre rakjuk, így aki fázik, leakaszthatja. A készletek lassan elfogynak, de bízunk abban, hogy a kabátok, pulóverek, nadrágok olyan helyre kerültek, ahol tényleg szükség volt azokra

– tette hozzá a Csaba.

A család nem először használja a kerítést jótékony célra. Októberben minden nap friss almát raktak ki, hogy aki szereti, nyugodtan elvihesse és megehesse. Az „Elviheted, ha szereted” cetlivel ellátott zacsikat a falubeliek szívesen fogadták, így nem ment kárba a sok finom gyümölcs. Volt, aki banánnal viszonozta a kedvességet.

Molnár Balázs, Kéthely polgármestere szerint a helybeliektől nem áll messze a jótékonykodás, a helyi gazdák például a Magyarok Kenyere-program keretében többzsáknyi liszttel segítik az intézményeket. Egy futóverseny nevezési díjának egy részét pedig egy helyi borászat a kéthelyi gyerekeknek ajánlotta fel.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Állatmenhelyet támogatnak a hajléktalan szálló lakói
A festményekre befolyt összegből az intézmény az Aska Alapítványt támogatja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik