Otthon készült

Grillsütő tisztítása egy fej hagymával

Unsplash
Unsplash
Az odaégett szennyeződéseket is eltávolíthatjuk ezzel a módszerrel.

A grillsütők tisztítása komoly kihívást jelenthet, különösen, ha az odaégett ételmaradványokról van szó. Szerencsére, léteznek egyszerű és természetes módszerek a makacs szennyeződések eltávolítására. Az egyik ilyen módszer a hagyma használata.

Akkor lássunk neki a tisztításnak, amikor a grillsütő még meleg, de már nem forró, ugyanis a meleg rácsok könnyebben tisztíthatók, mint a teljesen hidegek.

Vágjunk félbe egy nagyobb hagymát. Szúrjunk a domború felébe egy villát. A vágott felével dörzsöljük végig a rácsokat. A hagyma természetes savtartalma segít feloldani a maradék odaégett ételt és zsírt. Emellett a hagyma antibakteriális hatású is, ami segít fertőtleníteni a rácsokat. Szükség esetén ismételjük meg a folyamatot.

Végül öblítsük le a grillrácsokat, hogy eltávolítsuk a maradék hagymadarabokat és szennyeződéseket.

Hagyjuk teljesen megszáradni vagy töröljük szárazra a rácsot, mielőtt újra használnánk.

Tisztítsuk rendszeresen a grillt, így könnyebb eltávolítani az aktuális ráégett szennyeződést, illetve növelhetjük az élettartamát is az eszköznek.

A hagyma mellett a citrom és a só, az eset és a szódabikarbóna kombinációja, illetve a kávézacc és az összegyűrt alufólia is segít az odaégett zsír eltávolításában.

Kapcsolódó
Grillezési kisokos kezdőknek, avagy a tökéletes grillételek titkai
A grillezés nem csak ételkészítés, hanem szuper társasági program is a szabadban. Csináljuk jól, hogy mindenki elégedett legyen!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik